Indisk Quornfilé med egen kryddblandning
4 personer
Ett härligt recept med indiska influenser. Har dina barn tröttnat på falukorv och köttbullar? Prova lite mer kryddig mat! Gott för hela familjen.
Kryddblandning:
5 tsk malen koriander
2 tsk malen spiskummin
2 tsk malen kanel
3 tsk malen ingefära
2 tsk malen svartpeppar
1 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1 tsk socker
1 tsk gurkmeja
1 tsk salt
Övriga ingredienser:
4-6 Quornfiléer
Ris
Valfria grönskaer
Olja (att steka i)
400 gr fet naturell yoghurt
2-5 msk kryddblandning
1 vitlöksklyfta
Blanda kryddblandningen med yoghurten. Anpassa mängden kryddblandning efter dina barns vana av kryddstark mat. Lägg qournfiléerna i yoghurtblandningen och låt marinera i en timme. Krossa vitlöksklyftan och låt den steka i oljan i några minuter. Ta sedan bort den och stek sedan filéerna i vitlöksoljan.
Koka ris tillsammans med gurkmeja och salt. Fräs grönsaker tillsammans med lite av yoghurtblandningen.